Themasessie Nieuwe technologieën in het informatiebeheer

De wereld van de informatiehuishouding verandert snel door de opkomst van nieuwe technologieën zoals machine learning, kunstmatige intelligentie (AI), spraakherkenning en zelfs DNA als opslagmedium. Wat betekent dit voor jouw werk? Tijdens deze interactieve themasessie staat niet het volgen van presentaties centraal, maar juist het samen bespreken van vraagstukken die jij en je collega's inbrengen. Of je nu al actief bezig bent met nieuwe technologieën of juist de eerste stappen nog moet zetten, deze bijeenkomst biedt je een open platform om inspiratie op te doen en van elkaar te leren.

Samen in gesprek over de toekomst van Informatiehuishouding

Technologieën zoals AI en machine learning lijken vaak complexe trajecten. Toch zijn deze vernieuwingen niet altijd groots en ingewikkeld. Ze kunnen ook bestaan uit kleine, praktische toepassingen die het omgaan met informatie voor jou en je collega's een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan slimme hulpmiddelen of nieuwe werkwijzen die je efficiëntie verhogen.

Het blijft echter lastig om alle trends en ontwikkelingen bij te houden. Hoe weet je welke technologieën relevant zijn voor jouw organisatie? Gelukkig zijn er veel voorbeelden te vinden bij collega's in het land. Tijdens deze themasessie ga je in gesprek met collega's die al stappen hebben gezet in het implementeren van nieuwe technologieën of dat binnenkort willen doen. Dit biedt een uitgelezen kans om inspiratie op te doen, van elkaar te leren en waardevolle tips te delen.  

Voor wie? 

Deze themasessie is voor informatieprofessionals bij de Rijksoverheid die hun kennis en vaardigheden rondom nieuwe technologieën in informatiebeheer willen aanscherpen. 

Wat levert de themasessie je op? 

Tijdens de themasessie ga je samen met collega-informatieprofessionals in gesprek over nieuwe technologieën in het informatiebeheer. Je leert van elkaar door ervaringen, kennis en tips uit te wisselen. Dat doe je volgens de Open Space methode. Na deze themasessie: 

  • Weet je welke nieuwe technologieën je collega's al inzetten;

  • Heb je ideeën en antwoorden voor de vraagstukken die je zelf hebt ingebracht;
  • Kun je direct aan de slag met concrete tips, tricks en strategieën. 

Wat is de Open Space methode? 

De Open Space methode is een dynamische en interactieve manier van werken. Hierin bepaal jij de agenda en focus jij je in kleine groepen op de onderwerpen die voor jou het belangrijkst zijn. Zo krijgt iedereen de kans om actief bij te dragen en leer je van elkaar. 

“Het leuke aan de Open Space methode? Geen saaie presentaties, maar een boeiende uitwisseling van ervaringen, kennis en tips.”

Voorkennis en ervaring 

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze themasessie. 

Agenda 

Dinsdag 29 oktober, van 13.00 tot 16.30 uur, Rijkshub De Knoop, Utrecht. 

Meer informatie en aanmelden 

Voor meer informatie, mail naar leerhuis@nationaalarchief.nl. Of meld je meteen aan via onderstaand formulier. 

Aanmelden cursus Leerhuis Informatiehuishouding

Let op: geef je werkmailadres door.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Deze informatie is nodig zodat de trainer de voorbereiding kan afstemmen op de doelgroep.
Geef hier de cursusnaam aan waarvoor jij je wilt aanmelden.
Onze trainingen zijn kosteloos voor jou, maar wij betalen hier wel voor. Hierom hebben we ter bevestiging het e-mailadres van je leidinggevende nodig.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding en om u op de hoogte te houden van ander leeraanbod. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)
Met mijn inschrijving verklaar ik dat ik:

deelneem aan een cursus waarvoor het Leerhuis tijd en geld heeft geïnvesteerd; een aanwezigheidsplicht aan ga; bij het niet, of niet-tijdig (binnen 2 weken) afmelden zonder geldige reden het Leerhuis de gemaakte kosten op mij kan verhalen tenzij ik zelf een collega ter vervanging aandraag.

Akkoord(verplicht)