Zomerpodcast serie over gedragsinzichten

Deze zomer brengen we vier speciale podcasts uit over gedragsverandering op het gebied van Informatiehuishouding.

De rol van informatieprofessionals verandert. Wat eerst voornamelijk een administratieve functie was, groeit uit naar een strategische en technisch georiënteerde positie. Informatieprofessionals worden zo steeds belangrijker voor het waarborgen van de efficiëntie, veiligheid en transparantie van overheidsdiensten. Dit vraagt om een andere manier van samenwerken en nieuw gedrag, zowel van de informatieprofessional als van de collega's en leidinggevenden waarmee zij samenwerken. 

Daarom nodigen we de komende weken zowel interne als externe gedragsexperts uit voor een speciale zomerpodcastserie. Hierin vertellen ze hoe ze door een gedragsbril naar de veranderende rol van de informatieprofessional kijken. Deze inspirerende verhalen kunnen jou helpen om gedragsinzichten vaker toe te passen binnen je veranderopgaven. 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod in deze podcastserie:

  • Aflevering 1: Gesprek over de toenemende behoefte aan toepassing van gedragsinzichten binnen de Rijksoverheid, met Sander Verhoeckx & Honzik Pavel. Sander is projectmanager informatiemanagement bij I-Partnerschap en Honzik is programmamanager organisatievernieuwing bij SVB.
  • Aflevering 2: Een succesvolle gedragsinterventie bij de brandweer, met Dané Mulder. Zij is gedragspsycholoog bij de Behaviour Change Group.
  • Aflevering 3: We houden een dialoog over de kansen en mogelijkheden om gedragsinzichten structureel in te bedden binnen Rijksorganisaties, met Hella Borking en Edward Blom. Hella is plaatsvervangend directeur RDDI en Edward Blom is portefeuillecoördinator Programma Open Overheid.
  • Aflevering 4: Een succesvolle gedragsinterventie bij het RIVM, met Jay Galjus & Loes Kievitsbosch. Jay is coördinator training en ondersteuning DMS bij het RIVM en Loes is gedragsdeskundige bij Duwtje.

Luister nu!

De eerste twee afleveringen zijn nu beschikbaar op Spotify en Apple Podcasts