Het Leerhuis organiseert drie themasessies

Dit najaar organiseert het Leerhuis drie themasessies voor informatieprofessionals volgens de Open Space methode. Deze methode is een dynamische en interactieve manier van werken, waarin jij de agenda bepaalt en vervolgens in kleine groepen focust op de onderwerpen die voor jou het belangrijkst zijn. Zo krijgt iedereen de kans om actief bij te dragen en leer je van elkaar. Benieuwd naar de thema's van de sessies? Lees snel verder!

Beeld: ©Rijksoverheid

'Het leuke aan de Open Space methode? Geen saaie presentaties, maar een boeiende uitwisseling van ervaringen, kennis en tips.'

Themasessies

Informatiewetgeving (16 september)

Informatie: het is essentieel om beleid te kunnen maken en uit te voeren. Er zijn verschillende wetten die wat zeggen over hoe je met informatie om moet gaan. Denk aan de Archiefwet, de Wet open overheid (Woo) en de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Wat betekent dat voor jouw organisatie en jouw werk als informatieprofessional? Tijdens deze themasessie bedenk je met jouw collega's antwoorden op dit soort vragen.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Ga naar de pagina Themasessie Informatiewetgeving

Nieuwe technologieën in het informatiebeheer (29 oktober)

Er komen veel nieuwe technologieën op ons af: Machine Learning, kunstmatige intelligentie (AI), spraak in plaats van tekst, opslagmedia, en ga zo maar door. Het is niet altijd makkelijk om al die trends en ontwikkelingen te volgen. Laat staan je overal in te verdiepen en te beoordelen of je er iets mee moet doen. Hoe ga je hiermee om binnen de capaciteit van jouw afdeling? Daar ga je tijdens deze themasessie over in gesprek. 

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Ga naar de pagina Nieuwe technologieën in het informatiebeheer

Positionering van informatiebeheer binnen organisaties (19 november)

Informatiebeheer bevindt zich niet altijd binnen een organisatie op de juiste plek. Vaak is er sprake van een verouderd imago en weten veel mensen niet wat het precies inhoudt. Hoe zorg je ervoor dat iedereen weet wat de toegevoegde waarde van jouw rol is? En dat jouw afdeling de juiste positionering heeft binnen de organisatie? Daar ga je tijdens deze themasessie over in gesprek. 

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Ga naar de pagina Themasessie Positionering van informatiebeheer binnen organisaties.

'Met Open Space worden in korte tijd veel knelpunten zichtbaar – waarmee je samen aan de slag gaat.'